Διαδραστικός Χάρτης Ελλάδος - 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τίτλος έργου: Διαδραστικός Χάρτης Ελλάδος

Ετικέτες (tags): Παιχνίδι, κουίζ, ερωτήσεις, γνώσεις

Περιφερειακή Ενότητα: Ηρακλείου

Όνομα ομάδας: Τα εκτάκια του 17ου Δ.Σ.

Σχολείο: 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τάξη: Στ Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές
Αλεγκάκης Γεώργιος
Χαβάκης Εμμανουήλ
Εμμανουηλίδου Αικατερίνη


Περιγραφή
Η φετινή μας συμμετοχή στο 12ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας περιλαμβάνει ένα διαδραστικό χάρτη της Ελλάδος. Οι μαθητές της ΣΤ' τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες στο εργαστήριο Πληροφορικής και επέλεξαν ένα μέρος της Ελλάδος που θα ήθελαν να υπάρχει στο διαδραστικό χάρτη που θα δημιουργούσαν. Αντλώντας υλικό από το διαδίκτυο αποθήκευσαν βίντεο, συγκέντρωσαν πληροφορίες και δημιούργησαν τα δικά τους διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων για τα αγαπημένα τους μέρη στην Ελλάδα.
Με εξαίρεση τρία μέρη της Ελλάδος που έχουν απλά πληροφορίες (Παραλία ναυαγίου στη Ζάκυνθο) και βίντεο (Λέσβο και Κάρπαθο), όλα το υπόλοιπο υλικό του διαδραστικού χάρτη είναι παιχνίδια γνώσεων. Οι μαθητές/τριες επέλεξαν ποιο διαδραστικό παιχνίδι τους ταιριάζει περισσότερο και μέσω των sites learningapps.org και wordwall.net δημιούργησαν τα δικά τους παιχνίδια. Στο χάρτη μας θα βρείτε στραυρόλεξα, κρυπτόλεξα, ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, κουίζ, λαβυρίνθους, εκατομμυριούχο, αεροπλανάκι κ.α. Η δημιουργία του χάρτη έγινε μέσω του site thinglink.com
Η χρήση του διαδραστικού χάρτη είναι πολύ απλή. Πατώντας πάνω σε οποιοδήποτε εικονίδιο μεταφέρεστε άμεσα στη δραστηριότητα που "κρύβεται" πίσω από το μέρος του χάρτη που επιλέξατε.
Μπορείτε είτε να ελέγξετε τις γνώσεις, είτε να τις εμπλουτίσετε παίζοντας και διασκεδάζοντας. Οι μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός Πληροφορικής Αλεγκάκης Γιώργος σας εύχονται ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!


Είδος έργου
Παιχνίδι

Λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε
Thinglink.com, Learningapps.org, Wordwall.net

Άλλες πληροφορίες


Κώδικας ενσωμάτωσης έργου (embed code)
https://www.thinglink.com/scene/1705202309908136931

Σύνδεσμος για το βίντεο του έργου


Ιστοσελίδα
https://www.thinglink.com/scene/1705202309908136931

Χαρακτηριστική εικόνα