Animation Με Το Stykz - 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τίτλος έργου: Animation Με Το Stykz

Ετικέτες (tags): Animation

Περιφερειακή Ενότητα: Ηρακλείου

Όνομα ομάδας: Τα Πεμπτάκια του 17ου Δ.Σ. Ηρακλείου

Σχολείο: 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τάξη: Ε Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές
Αλεγκάκης Γεώργιος

Περιγραφή
Γνωρίζοντας το A N I M A T I O N
Animation είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Αυτή η οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου της διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόνας αποτελείται από ένα πρόγραμμα βίντεο ή κινουμένου σχεδίου. Το Animation χρησιμοποιείται τόσο στον κινηματογράφο, όσο και στις ταινίες κινουμένων σχεδίων αλλά και τα βιντεοπαιχνίδια.
Οι μαθητές της Ε χρησιμοποιώντας το εκπληκτικό και δωρεάν λογισμικό Stykz (https://www.stykz.net/), δημιούργησαν τα δικά τους κινούμενα σχέδια (δισδιάστατο animation) με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο στο εργαστήριο Πληροφορικής. Το Stykz βασίζεται σε frames επιτρέποντας την εργασία με μεμονωμένα καρέ για ακριβέστερη αποτελεσματικότητα.
Όλες οι δουλειές των μαθητών/τριών συγκεντρώθηκαν σε ένα βίντεο το οποίο αποτελεί τη φετινή συμμετοχή του σχολείου μας στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλα τους μαθητές και τις μαθήτριες για την εργατικότητά τους, τη συν εργατικότητα τους και την αστείρευτη φαντασία τους.


Είδος έργου
Animation

Λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε
Stykz

Άλλες πληροφορίες


Κώδικας ενσωμάτωσης έργου (embed code)



Σύνδεσμος για το βίντεο του έργου
https://youtu.be/6OT8VJ7mQDU

Ιστοσελίδα


Χαρακτηριστική εικόνα