Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας - 17ο Δημοτικό Σχολείο

Τίτλος έργου: Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας

Ετικέτες (tags): VR, Εικονική Πραγματικότητα

Περιφερειακή Ενότητα: Ηρακλείου

Όνομα ομάδας: Τα...VR εκτάκια!!!

Σχολείο: 17ο Δημοτικό Σχολείο

Τάξη: Στ Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές
Αλεγκάκης Γεώργιος (ΠΕ86)
Ηλιάδη Κλειώ (ΠΕ79)


Περιγραφή
Για πρώτη φορά το Σχολείο μας συμμετείχε στην εθελοντική δράση «Απλώνω Ευτυχία-Δυναμώνω τη Φλόγα». Η ιδέα αγκαλιάστηκε αμέσως από όλη την σχολική μας κοινότητα. 


Ο σκοπός της δράσης ήταν: να καλλιεργηθεί στους μαθητές/τριες με βιωματικό τρόπο η αξία της προσφοράς και του ακτιβισμού, να κατανοήσουν ότι η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα, στην προσφορά και την αποδοχή αγάπης, να «απλώσει ευτυχία» στα παιδιά που νοσούν από καρκίνο στην Ελλάδα και να ενισχύσει με ηθικό κυρίως τρόπο, αλλά και οικονομικό, το γνωστό Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα». 


Τα στάδια της δράσης ήταν:

1. συζήτηση, ευαισθητοποίηση περί Ευτυχίας, 

2. εικαστική δράση με μπλουζάκια. Οι μαθητές/τριες αποτύπωσαν σε λευκά μπλουζάκια λέξεις, φράσεις και ζωγραφιές, οι οποίες τους/τις εκφράζουν και προκαλούν συναισθήματα ευτυχίας, 

3. στις 20 Μαρτίου (Διεθνής Ημέρας Ευτυχίας από τον ΟΗΕ), απλώθηκε η «μπουγάδα της ευτυχίας», δηλαδή τα μπλουζάκια που που ζωγράφισαν οι μαθητές/τριες του σχολείου απλώθηκαν σε σχοινιά στο προαύλιο του σχολείου μας για να σταλεί το μήνυμα της ευτυχίας. 


Επειδή το άπλωμα από τα λευκά μπλουζάκια που ζωγραφίσαν οι μαθητές/τριες κράτησε μόνο μία μέρα, αναζητήσαμε τρόπους να «ανεβάσουμε» τις δημιουργίες μας στο διαδίκτυο.

Τη λύση μας την έδωσε το ελεύθερο πρόγραμμα δημιουργίας εικονικών εκθέσεων (VR Exhibitions) ARTSTEPS (https://www.artsteps.com/)
 

Στο εργαστήριο πληροφορικής χωριστήκαμε σε ομάδες και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Αλεγκάκη Γιώργου, δημιουργήσαμε εικονικές αίθουσες μέσα στις οποίες τοποθετήσαμε φωτογραφίες από τα μπλουζάκια που είχαμε δημιουργήσει.
 

Το Artsteps είναι ένα web-based λογισμικό που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν εικονικές γκαλερί τέχνης/μουσείων μέσα σε τρισδιάστατους χώρους. Είναι χρήσιμο για καλλιτέχνες, καλλιτεχνικούς οργανισμούς προκειμένου να μοντελοποιήσουν πραγματικά και εικονικά εκθέματα. Μπορούμε να συμπεριλάβουμε τόσο δισδιάστατα όσο και τρισδιάστατα αντικείμενα, καθώς και βίντεο στην έκθεση.
 

Η διαδικασία ήταν εύκολη, απλή αλλά πάνω από όλα πολύ διασκεδαστική!!! Δημιουργήσαμε δικά μας δωμάτια, δικές μας προθήκες και βάλαμε κάδρα της επιλογής μας σε όλα μας τα έργα. Η εικονική πραγματικότητα είναι πολύ ευφάνταστη και η διαδραστική περιήγηση μετατρέπει την όλη διαδικασία σε μοναδική εμπειρία.
 

Για να κάνουμε ακόμη πιο ελκυστική την ψηφιακή μας εικονική περιήγηση, προσθέσαμε ένα τραγούδι για την ευτυχία που συνέθεσε και τη μουσική και τους στίχους η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου μας κυρία Ηλιάδη Κλειώ. Έτσι καθόλη τη διάρκεια της εικονικής περιήγησης στα εικονικά δωμάτια, ακούγεται το τραγούδι από μια μικρή χορωδία της τάξης μας ΣΤ αποτελούμενη από 11 αγόρια και 11 κορίτσια.
 

ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Είδος έργου
Έκθεση Εικονικής Πραγματικότητας

Λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε
https://www.artsteps.com/explore

Άλλες πληροφορίες
Το web-based λογισμικό Artsteps είναι ΔΩΡΕΑΝ. 

Χαρακτηριστική εικόνα

 
Κώδικας ενσωμάτωσης έργου (embed code)

https://www.artsteps.com/view/6610cfd4091b77b53d0d75aa

  


<iframe width="560" height="315" src="https://www.artsteps.com/embed/6610cfd4091b77b53d0d75aa/560/315" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Σύνδεσμος για το βίντεο του έργου


Ιστοσελίδα
https://www.artsteps.com/view/6610cfd4091b77b53d0d75aa