4 Στοιχεία - Πρωταθλητές Ρομποτικής 2019 - 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Τίτλος έργου (title): 4 Στοιχεία - Πρωταθλητές Ρομποτικής 2019

Ετικέτες (tags): Ρομποτική

Περιφερειακή Ενότητα (prefecture): Ηρακλείου

Σχολείο (school): 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

Τάξη (class): Στ Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές (teachers)
Αναστάσης Ρίγγας

Ομάδα μαθητών (students)
Παπαδάκη Μαρία
Σαπουντζάκη Εύα
Κεχαγιάς Δημήτρης
Παπαδάκη Εμμανουέλα
Μαραγκάκης Γιάννης
Ξυλούρης Νίκος


Περιγραφή (description)
Πρωταθλητές Ελλάδος 2019 στην Ρομποτική - 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης!!!!
Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης κέρδισε την πρώτη θέση (1η) στον Τελικό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία: OPEN ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Αιγαίο Πέλαγος: "Η τεχνολογία βοηθάει τα Νησιά να αναπτυχθούν» στον Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για το 2019, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 16/03/2019 στην Αθήνα στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.
Το πρώτο κομμάτι της εργασίας των παιδιών είναι ένας αυτοματισμός που ελέγχει την ύπαρξη αέρα και τη λειτουργία μιας ανεμογεννήτριας που με την ενέργεια που παράγεται με την περιστροφή της, θα εκτελεί 2 λειτουργίες: τη φύλαξη ενέργειας στις μπαταρίες της μονάδας ΠΥΡ και, το πιο σημαντικό, τη λειτουργία της μονάδας ΥΔΩΡ που είναι μια μονάδα αφαλάτωσης δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει το δικό μας και άλλα νησιά.
Η μονάδα ΥΔΩΡ λειτουργεί σαν μια φυγοκεντρική αντλία ανεβάζοντας το νερό της θάλασσας υψηλότερα, το αφαλατώνει και το αποθηκεύει τόσο για γενική χρήση σε δεξαμενές όσο και για ειδική όπως είναι το πότισμα ενός υδροπονικού κήπου. Ο αυτοματισμός λειτουργεί με πραγματικό νερό και είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένος από τουβλάκια LEGO!
Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας μας είναι ένας διπλός αυτοματισμός που χρησιμοποιεί το νερό που προέκυψε από την αφαλάτωση για το έξυπνο πότισμα και την λίπανση με ζεόλιθους ενός υδροπονικού κήπου. Ο διπλός αυτοματισμός αποτελείται από ένα έξυπνο ποτιστήρι και έναν λιπαντήρα ζεόλιθων. Ο αισθητήρας απόστασης στο ποτιστήρι βλέπει αν υπάρχει νερό στη δεξαμενή νερού και το λάστιχο νερού κατεβαίνει και ποτίζει τον υδροπονικό κήπο με πραγματικό νερό!
Το όνομα της ομάδας προκύπτει από την συσχέτιση των 4 στοιχείων με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σκοπό την εκμετάλλευση τους με έξυπνες τεχνολογίες για τη βέλτιστη χρήση των πόρων και των υποδομών των νησιών προτείνοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα βιώσιμης ανάπτυξης των νησιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τους πόρους και τις ανάγκες των νησιών, η εργασία στοχεύει στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων φυσικών πόρων για την ανάπτυξη των νησιών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την προστασία του περιβάλλοντος, την αυτονομία των νησιών και την προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς.


Είδος έργου (category)
Εκπαιδευτική ρομποτική

Λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε (software)
Scratch

Άλλες πληροφορίες (info)


Κώδικας ενσωμάτωσης έργου (code)

Ιστοσελίδα (webpage)


Χαρακτηριστική εικόνα (image)