Προσομοιωτής Βαρύτητας σε 3 μέρη του ηλιακού συστήμ. - 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Προσομοιωτής Βαρύτητας σε 3 μέρη του ηλιακού συστήμ.

Σχολική χρονιά: 2015-2016

Νομός: Ηρακλείου

Σχολείο: 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου

Τάξη: Στ Δημοτικού

Υπεύθυνοι καθηγητές
Ρονιώτης Αλέξανδρος

Ομάδα μαθητών
Αποστολάκη Φρόσω
Λαδάκης Κωνσταντίνος
Πλεξουσάκης Γιάννης
Συμιανάκης Νίκος
Τζωρμπατζάκης Γιώργος


Περιγραφή
Ο αστροναύτης Gizmo μπορεί να πετάξει με τον πύραυλό του σε 3 γωνιές του ηλιακού συστήματος: τον πλανήτη γη, τη σελήνη και τον Πλούτωνα. Ο παιχνιδιάρης Gizmo ανεβαίνει μια σκάλα 22m και πέφτει από ψηλά, για να δει πόσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να φτάσει στο έδαφος.
Λόγω της διαφορετικής επιτάχυνσης της βαρύτητας, ο χρόνος αυτός διαφέρει από πλανήτη σε πλανήτη.
-----------------------------
Αρχικά επιλέξτε έναν πλανήτη που θέλετε να μεταφέρετε τον Gizmo μεταφέροντας τον μοχλό του ρομπότ να κοιτάει στην κατεύθυνση των πλανητών. Στη συνέχεια πατήστε το κουμπί εκτόξευσης κι ο αστροναύτης θα μεταφερθεί εκεί με τον πύραυλό του και θα ανεβοκατεβαίνει τη σκάλα μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται για να πέσει ως το έδαφος.
---------------------------------
Ρομπότ:
Όταν φτάσει ο πύραυλος σε έναν πλανήτη μπορείτε να ενεργοποιήσετε την προσομοίωση της ελεύθερης πτώσης του Gizmo στο ρομπότ μας. Για να ενεργοποιήσετε το ρομπότ πατήστε είτε το κουμπί Robo (πράσινο) από το Scratch, είτε φωνάξετε πολύ δυνατά στο μικρόφωνο του υπολογιστή.
Αφού φτάσει στο κατώτερο σημείο της πτώσης, θα πρέπει να επαναφέρετε (reset) τον αστροναύτη στην πάνω θέση του ρομπότ περνώντας το χέρι σας μπροστά από τον αισθητήρα απόστασης. Στη συνέχεια μπορείτε να επαναλάβετε την ελεύθερη πτώση.
Παρατηρήστε ότι στον πλανήτη Πλούτωνα, όπου η επιτάχυνση της βαρύτητας είναι πολύ μικρή, η ελεύθερη πτώση στο ρομπότ γίνεται πολύ αργά, ενώ στους άλλους πλανήτες γρηγορότερα.

Δείτε το video εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=c2MotBzaGqY

Δείτε την παρουσίαση Prezi εδώ: https://prezi.com/hqiddptjhsi4


Άλλες πληροφορίες


Λογισμικό
Scratch και Lego WeDo 1.0



Ιστοσελίδα έργου ή αποθήκευση πρωτότυπου


Εικόνα